Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigării vă exprimați acordul cu privire la folosirea lor. Află mai multe detalii

Cum să-ţi petreci timpul liber: în aer liber

Postat de Albert 21.07.2014 0 Comentarii

În ziua de azi timpul liber este aproape inexistent, de aceea puţinul timp de care dispunem, trebuie apreciat şi în mod deosebit, petrecut cu plăcere. Acest lucru se poate face în funcţie de preferinţele fiecăruia.

Foarte mulţi sunt cei, care doresc să petreacă alături de prieteni. Dacă timpul ne permite, putem ieşi la iarbă verde la un grătar şi pe lângă, poate şi o partidă bună de fotbal, dacă sunt destui amatori disponibili, sau de ce nu, una de badminton.

Geanta frigorificaIngredientele pentru o zi reuşită în aer liber sunt relativ puţine. Nu ne trebuie decăt voie bună, câţiva mici pe lângă amici şi nişte lichide, dar atenţie să nu fie alcoolice sau prea spirtoase. Pe timp de vară băuturile răcoritoare, apa sau berea, trebuiesc ţinute la rece, de aceea  vă recomand să vă echipaţi cu o geantă frigo sau unul gen rucsac, cum ar fi acesta. Este mic, uşor, dar încăpător. Pe lângă apă sau băutura răcoritoare, mai încap şi destule doze de bere să vă ţină toată ziua. Ştiu că am zis că lichidele să nu fie alcoolice, dar hai sa fim serioşi, cine a mai auzit de ieşit în aer liber fără bere?  Următorul pas ar fi să păcălim pe cineva de la bun început să ne fie şofer la întoarcere şi să-l ţinem fericit toată ziua cu bere fără alcool sau alte bunătăţi, nu cumva să se răsgândească. Iar pentru a petrece timpul, mai e nevoie de rachete de badminton, o minge de fotbal, sau alte obiecte rotunde, care sar în sus la contactul cu solul.

Set joc pliabilPentru cei mai sedentari dintre noi, mişcarea, cum ar fi fotbalul, poate prezenta o provocare mult prea mare. Pentru ei, o partidă de Backgammon sau table (că doar suntem în România), ar putea fi soluţia câştigătoare. Nici şah-ul nu este exclus, unii chiar îl preferă, iar moara este şi ea un joc foarte răspândit printre români. De acea vă recomand acest joc pliabil care are mai multe jocuri într-unul singur. Pe lângă cele trei menţionate mai sus, include şi un joc de Dame care, sincer să fiu, nu ştiu cum se joacă şi probabil nici nu o să învăţ vreodată, dacă nu cumva mă învaţă careva dintre voi. Mai are şi Tic Tac Toe, cunoscut la noi sub numele de X şi 0. Dacă însă vrem să mergem la sigur, am putea să includem şi un pachet de cărţi de joc.

Rucsac picnicNici romanticii care văd inimioare roşii foc, plutind în aer la tot pasul, nu trebuie să se simtă nedreptăţiţi, soluţii există şi pentru ei. Ieşirea la iarbă verde le-ar veni mănuşă, mai puţin beţivanii de amici, care doresc să bea bere şi sa bată mingea toată ziua în jurul lor. Recomandarea mea pentru ei e să opteze pentru un rucsac pentru picnic, gândit special pentru ei, echipat cu tot felul de tacâmuri, vesele şi pahare pentru două persoane. Nu vă lăsaţi induşi în eroare văzând trei pahare şi trei farfurii pe poză, nu este pentru trei persoane, ci doar pentru două persoane + o rezervă (sau mai multe) pentru cazuri neprevăzute.

Dacă am avea un weekend întreg la dispoziţie, o ieşire cu familia ar fi una ideală, iar cu cât familia este mai numeroasă, cu atât mai distractiv weekendul. Asta nu exclude nici prietenii, doar că ar putea fi mai greu de găsit amatori, când durata totală la depărtare de casă e mai lungă de o zi. Destinaţia ideală de multe ori nu constă într-un loc îndepărtat. Putem lua harta în mână şi putem căuta locuri în apropierea oraşului din care suntem. De cele mai multe ori, aţi putea fi surprinşi de câte locuri frumoase sunt la doar câţiva kilometrii de voi, de care nici nu aţi auzit. Acest lucru v-ar ajuta la departamentul de stres şi oboseală, economie de combustibil, dar şi de timp preţios.

Casti stereoExistă soluţii şi pentru cei „obligaţi” printr-un fel sau altul să participe la astfel de ruperi de monotonia de zi cu zi. O carte plină de mister de Agatha Christie ar putea să te ţină cu sufletul la gură zile întregi, astfel salvându-te de plictiseală şi de activităţi nedorite în aer liber. Partea bună cu cititul este că orice persoană relativ bine crescută te-ar lăsa în pace, dacă vede că citeşti o carte. Dacă însă se întâmplă nenorocirea să fi întrerupt, poţi să îndrumi persoana respectivă către acest articol.

Sistem difuzor stereo alungit

O altă recomandare ar putea fi un set de căşti stereo pentru cei care iubesc să asculte muzică şi nu doresc să-şi strice vederea cu cititul. Oricum, una nu exlude pe alta. Pentru a-ţi mări şansele de reuşită la leneveală, poţi ţine o carte în mână pe lângă ce asculţi muzică pe căşti, nici măcar nu trebuie să citeşti din carte, trebuie doar să te prefaci şi să nu uiţi să mai întorci pagina din când în când, aşa de ochii lumii. Pe de altă parte, dacă distracţia îţi este în sânge, poţi crea atmosfera foarte uşor doar cu playlist-ul de pe telefon şi un sistem difuzor stereo. Atenţie însă la persoanele din jur, dacă aceştia ţin în mână o carte, mai mult ca sigur că acest lucru îi va irita, dacă însă au pe ureche şi căşti, atunci nu contează, tot ce vor e să-i lăsaţi în pace!

Aici închei articolul, dar nu înainte de a vă reaminti, că eu încă habar nu am cum se joacă Dame şi v-aş fi recunoscător dacă ma-ţi îndruma în direcţia cea bună.

Lasa un comentariu