Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigării vă exprimați acordul cu privire la folosirea lor. Află mai multe detalii

Bauturi si accesorii

Postat de Cami 26.09.2014 0 Comentarii

Ce, cum si cand sa bem?

Dupa cum bine stim cu totii, corpul nostru are nevoie de lichide pentru a ne hidrata. Exact ca in reclama trebuie sa consumam minim 2 litri de apa pe zi pentru a fi sanatosi. Eu stiu ca fara mancare putem trai cateva zile bune, dar fara apa nu. Cunosc multe personae care in fiecare luna, o zi  fac cura cu apa, nu mananca nimic doar beau apa.

Pe langa acest lichid esential vietii, noi oamenii, mai consumam  alte lichide si anume “bauturi alcoolice si non-acloolice”. Aceste bauturi au si ele rolul lor. Unii le consuma de placere, altii de “nevoie”.

Sa vorbim un pic despre bautura numita vin-cunoscuta inca de dinainte de Hristos. Se spune despre vin ca este o bautura de petrecere, pentru cinstirea oaspetilor. Tot vinul indeplineste si cateva ritualuri religioase. Cum toate avanseaza, nimic nu sta pe loc in ziua de azi, la fel si producerea vinului a devenit un adevarat ritual, oferindu-ne un sortiment larg de bauturi. Chiar unii medicii ne recomanda un consum rezonabil de bauturi alcoolice, distanta de la consum rezonabil la abuz este chiar mica asa ca trebuie sa avem grija mare cu cantitatea. Vinul deobicei se consuma in timpul mesei, in functie de ceea ce mancam alegem cum sa fie vinul-alb sau rosu, sec,demisec,demidulce sau dulce. Unul din  beneficiile acestei bauturi este ca poate fi folosit si la gatit si este considerat un puternic antioxidant.

Despre tuica sau tarie ce stim? Bunica zicea ca ajuta la digestie si ca trebuie consumata inainte de masa. Dar aveti grija nu consumati bautura inainte de fiecare masa!

Toate aceste bauturi sunt atent pastrate si imbuteliate in sticle cu forme si marimi cat mai speciale, iar pentru a le consuma avem nevoie si de cateva accesorii. Tirbusonul este cel mai important accesoriu,cu el deschidem sticla. Nu incercati sa intrebati un adevarat ospatar daca are tirbuson, eu am facut asta o data si credeti-ma mai sa iau bataie, atunci am aflat ca defapt tirbusonul este “cutitul ospatarului”. De ce mai  avem nevoie-de un pahar- care si acesta este un accesoriu important in consumul bauturilor. Ca totul sa fie mai frumos ce ziceti de un inel care sa tina un frumos servetel in care este invelita sticla de bautura? Toate acestea,micile detalii despre care va vorbeam si in articolele anterioare, fac marile diferente.

  Recomandarea mea este ca daca sunteti invitati la o cina in familie, nu v-ati mai vazut de mult un prieten si va invita la el acasa la o masa, mergeti cu o sticla de vin sau depinde de caz si gust cu una de tarie, parea mea este ca va da bine. Sticla poate fi chiar personalizata cu mesajul pe care dumneavoastra vreti sa-l transmiteti gazdei. Daca doriti un cadou complet puteti atasa si un mic set de accesorii pentru bautura respective.

Eu v-am zis cam ce,cand si cum sa beti, dar nu v-am zis si cat asa ca dumneavoastra aveti grija la cantitate!

Am auzit ca vinul alb are proprietatea de a scoate petele de vin rosu??? A incercat cineva? Eu inca nu, nu am avut ocazia. Este oare asa sau este doar un mit de la bunica? Stiti cum se spune ceapa te scapa de mirosul de usturoi. 

Lasa un comentariu